maanantai 17. tammikuuta 2011

Hampsteri

Musta taas alkaa vähän tuntua että mulla on taas kolme jyrsijää. Että meille myytiin koiran tilalta hampsteri. Ulos ku mennään niin tämä sukeltelee lumessa niinku gerbiilit puruissa. Ja kaivelee niin että lumi pöllyää. Sillä on varmaan sama elämäntyö kun gerbuilla - kaivautua kiinaan. Pihaki on aina ihan täynnä kuoppia tuon jäliltä. Sitte ku löytyy joku kiva tasanen lumi, vaikka parkkipaikalla nii siihen pitää päästä piehtaroimaan:). Ron on keksiny taas yhen kivan uuen harrastuksen. Se menee omalle paikalleen istumaan, joka on käytävän päässä, ja tuijottaa ulos ja alkaa vahtimaan. Siellä se sitte haukkuu yksikseen.. Onhan se hyvä ku keksii itelleen tekemistä.. Lapsi on terve ku leikkii, mutta sairas ku ei osaa lopettaa. Vai miten se meni?:D Mä oon aivan varma, että ronin toteemieläin on hampsteri.

Harrastuksista kun puhutaan, niin meijän tottikset ja agit on nyt tainnu olla taas vaihteeksi vähän aikaa tauolla. Lähettiin tänään ulos tottisteleen, otettiin ensin makkaralla, mutta ei siitä oikeen syttyny nii sitte hain joululahja-frisbiin sisältä ja leikittiin sillä, ja otettiin pari seuraamispätkää + yks liikkeestä maahanmeno. Ja se oli sitte menoa sille frisbiille, joka piti loppujen lopuksi heittää roskiin, pitää kai tässä lähtä uus ostaan:D.

Ja kun tottiksesta puhutaan nii kai sillä on jotain päähän jääny, tai no en tiiä liittyykö se ees siihen, mutta kumminki. Oltiin lauantaina mummolassa ja lähin käveleen semmosta tietä, käveltiin ehkä 50 metriä ja vastaan tuli semmonen hevosenpuolikkaan kokonen KOIRA. Ensimmäinen ajatus oli että ei h*mmetti onko tuo susi?:D Nää kaks koiraa oli nokkat vastakkain, niitten välissä oli ehkä 10 (+-10) metriä. Ron oli irti. Tunnetusti tiedetään, että ohitukset yms. ei ole Ronin ominta alaa.. (sitähä ollaan tosiaan yritetty saaha pois hyvällä ja pahalla..) Lähin sitte takaspäin ja tämän pienessä (!! :D) mielessäkään ei (toivottavasti) käyny, että ois lähteny sen toisen koiran luo. Loisto poika!:)

Mutta ei me nyt ihan tyhjän päällä näitä paria päivää (viikkoa?) olla oltu. Uusia temppuja: Kurre, väli (takaperin), kaiva, tai no tarviiko tuota nyt ees opettaa? Ja vahvistettu vanhoja temppuja ja tehty niihin huomaamattomampia käsimerkkejä, sellanen joku koiratanssi juttu ois kiva tehä:) Seuraava temppu ois ehkä kengät - mun hienot saulit, jotka sain joululahjaksi - jalassa käveleminen. Ja sitte peruuttaminen, mutta en tiiä oikeen, että miten sen opettasin. Jos jollain on ideoita niin saa heittää vaikka kommentin muodossa.

Meillä on ollu nyt parina päivänä lenkkiseurana Jenni, Sanni & Siru Sheltti. Ron ja siru on tullu tosi kivasti nyt juttuun keskenään. Aikasemmin Ron ei oikeen tykänny Sirusta, mutta nyt on mieli ilmeisesti muuttunu. Nyt se on siskon kanssa leikkimässä sakemmannin kanssa.

Lauantaina mummolassa testattiin mummon rukkia! Kehrättiin (vai mikäköhän se termi on?) toisen mummon kahta lankaa yhdeksi. Se oli kiwaa! Sain nyt lisää lankaa, josko sitä ens viikonloppuna taas kerettäs uudestaan kehrään? Parit villasukkia ja lapasia on myös puikoilla ja tilkkupaita edistyy enemmän tai vähemmän hitaasti. Huomenna on kässää. Yhteensä alle 4h aikaa tehdä Ronin mantteli valmiiksi. Glunks!

Ei kommentteja: